Tappunten en installatieonderdelen
Tappunten bevinden zich aan de uiteinden van de leidingwaterinstallatie. Installatieonderdelen zitten in  de leidingwaterinstallatie. Nadat u uw gebouwtype heeft gekozen verschijnt een lijstje met tappunten en een lijstje installatieonderdelen met daaronder een lijst met normen en richtlijnen. Deze behoren standaard tot het gekozen gebouwtype.

Lijst aanpassen
U kunt de lijst met tappunten en installatieonderdelen aanpassen aan de actuele situatie door ze te verslepen van links naar rechts of andersom. Net zolang tot de lijst overeenkomt met de werkelijke situatie.

In het hoofdveld staat een tekst met algemene aanwijzingen voor de gebouwbeheerder.

Overzicht voor gebouwbeheerder
Op deze wijze heeft u op een pagina een totaaloverzicht ten behoeve van het beheer van de leidingwaterinstallatie van uw gebouw.

Wilt u dieper inzoomen dan kan dat.

In de verticale linkerbalk kunt u linksboven kiezen voor "Specificeer uw gebouw" of "Inhoud". Onder "Inhoud" vindt u de hele inhoud van de database, van componenten tot normen en richtlijnen, wetgeving en overige zaken zoals het automatiseren van beheersmaatregelen, alternatieve technieken en websites. Deze kunt u aanklikken, inzien en eventueel printen.

Bij "Specificeer uw gebouw" moet u door het maken van keuzes het gebouw selecteren door achtereenvolgens de "Sector", "Categorie" en "Gebouwtype" te kiezen. 

Als uw gebouw buiten de gegeven sectoren valt dan kunt u een sector en vervolgens het gebouw kiezen dat het meest lijkt up het gebouw dat u aan het beschouwen bent.

Bij "Organisatie" kunt u de naam van de organisatie of het bedrijf waar of waarvoor u werkt invullen.

Als u "Bewaar" aanklikt worden deze daarna steeds als default vermeld als u het programma weer opstart.